Jak vytvořit cenový odhad bytu pro dědické řízení

1.3.2024

Vytvořit tržní posouzení se může jevit jako triviální záležitost, ale má-li být posouzení kvalitní, je třeba zohlednit spoustu faktorů, neboť každá nemovitost je svým způsobem unikátní. Již naše babičky říkaly, že zkušenost je nepřenositelná, ale na vše ostatní je tady CeMap, který má ambici být kvalitním nástrojem pro realitní odborníky a obsahuje všechny funkce pro kvalitní zpracování posudku - tržní ocenění nemovitosti.


Jak na cenový odhad pro dědictví? Základem odhadu je kvalitně zpracované tržní posouzení, neboli cenová mapa, jejíž tvorbu řešíme detailně v našich videích. Nicméně považujeme za nutné zmínit klíčové funkce pro tvorbu posudku pro dědictví:


Ještě před generováním samotného reportu využijte na maximum celou řadu užitečných funkcí, které jsme přidávali na základě zpětných vazeb od našich uživatelů zejména pro účely cenových odhadů:

Samotný export tržního ocenění do finálního PDF vám nabízí na výběr, jak velké množství informaci chcete do posudku zahrnout. Za zmínku určitě stojí:

Pro odborníky z řad odhadců a soudních znalců navíc nabízíme možnost exportu dat ve formátu *.csv a *.xlsx, který je možné importovat do speciálního softwaru a tam s nimi dále velice jednoduše a efektivně pracovat.


Aplikace CeMap se stala cenným nástrojem pro realitní makléře, odhadce, soudní znalce a další realitní odborníky, kterým umožňuje efektivní a přesné tržní posouzení nemovitostí pro dědické řízení. Díky její flexibilitě a uživatelsky přívětivému rozhraní je tvorba cenového odhadu výrazně jednodušší a rychlejší.