Vylepšený nástroj pro ocenění pozemků

6.7.2023

Celý proces ocenění pozemku vyžaduje odbornost, zkušenosti a přístup na základě aktuálních dat a analýz. K tomuto účelu máme v CeMapu nástroj pro ocenění pozemků, ve kterém jsme v poslední době provedli několik vylepšení. Jak snadno u nás můžete pozemek ocenit se podíváme v tomto článku.

Vylepšené oceňování pozemků: Základ pro úspěšný prodej nemovitosti

Zjednodušili jsme způsob vyhledání pozemků. Vybrat si můžete z nekolika způsobů, třeba podle adresy, adresního místa nebo podle čísla parcely. Pojďme si ukázat, jak to vypadá, když budeme vyhledávat např. podle parcelního čísla.

Automatické načtení hodnot jednotlivých parcel z KN

Po zadání vstupních informací Vám systém automaticky a ihned načte základní informace k pozemku (druh pozemku, číslování, způsob ochrany a samozřejmě výměru parcely apod.).

Jednoduchý výběr více parcel

Další výhodou našeho nástroje je možnost jednoduchého výběru více parcel. Přímo v katastrální mapě můžete označit a vybrat více pozemků, které se vážou ke konkrétnímu projektu. Náš systém automaticky sečte všechny rozlohy vybraných parcel a přehledně je zobrazí, čímž vám poskytne komplexní přehled o celkovéploše dostupných pozemků. Pozemky můžete nejen přidávat, ale také odebírat, je to velice jednoduché a intuitivní. Tento proces vám ušetří čas a usnadní porovnávání různých parcel.

Kombinování transakčních a nabídkových cen

Pro dosažení ještě lepších výsledků při oceňování pozemků jsme implementovali možnost kombinovat transakční ceny s informacemi o nabídkových cenách. Díky přímému napojení na Katastr nemovitostí můžete využít aktuální transakční ceny jako základ pro ocenění pozemku. Máte možnost si přímo v CeMapu transakční ceny zakoupit a navíc se k nim můžete kdykoliv vrátit, protože Vám zůstanou k dispozici. Současně náš systém nepřetržitě monitoruje trh a poskytuje vám přehled nabídkových cen, čímž vám umožňuje získat komplexní představu o cenovém spektru v dané oblasti. Tímto způsobem můžete lépe stanovit prodejní cenu pro pozemek.

Různé mapové vrstvy pro dokonalé zobrazení pozemků

Věříme, že přesné a srozumitelné zobrazení pozemků je klíčové pro správné ocenění a prezentaci nemovitosti. Proto jsme do naší funkce oceňování pozemků přidali různé mapové vrstvy, které Vám poskytnou dokonalý přehled o geografickém umístění a prostorových vlastnostech pozemků. Můžete si vybrat mezi základní, katastrální a leteckou mapou, které vám poskytnou detailní a přesné informace o okolí, infrastruktuře a dalších důležitých faktorech.

Ocenění nemovitosti - parametry ceny

Samotné ocenění obsahuje několik přehledných grafů, kde můžete sledovat vývoj ceny nebo třeba velikost nabídky a tyto informace reflektovat při stanovení finální prodejní ceny. Výslednou cenu můžete manuálně upravit podle svých zkušeností či podle specifik daného pozemku. Zohlednit tak můžete např. atraktivitu pozemku, který je slunný a situovaný na jihozápadní stranu.

Na detailech záleží

Přizpůsobte si prezentaci vlastním potřebám. Přidejte sem detailní popis, případně vysvětlení, jak jste k návrhu prodejní ceny došli. Nahrát do dokumentu můžete obrázky či dokumenty, kterými podložíte svá tvrzení či doplníte informace. Pak už jedním klikem vygenerujte PDF.

Věříme, že naše inovativní funkce na oceňování pozemků je silným nástrojem pro všechny makléře. S jednoduchým a přesným procesem oceňování, možností kombinace cen a detailním zobrazením pozemků budete schopni poskytnout svým klientům nejlepší možné služby a dosáhnout úspěšných prodejů nemovitostí. Začněte těžit z mnoha výhod ještě dnes!

Ještě CeMap nemáte? Zaregistrujte se do našeho systému a získejte přístup ke všem funkcím a statistikám. Navíc si můžete vyzkoušet zkušební verzi CeMapu na 10 dní zdarma.

.