Vylepšili jsme cenové mapy nemovitostí.

30.12.2022

Cenové mapy jsou klíčovým prostředkem pro stanovení ceny nemovitosti a nabízejí nejpřesnější údaje tak zvanou srovnávací metodou. S jejich pomocí můžete porovnat ceny srovnatelných nemovitostí v určité lokalitě, zohledníte veškeré trendy trhu a vývoj nabídky či poptávky. Cenové mapy nemovitostí pro svou práci využívají především realitní makléři. Ukázalo se, že užitečným nástrojem se staly pro další řadu profesí:

Cenové mapy ke své práci využívá celá řada profesionálů, proto jsme do CeMapu přidali další funkce a ty stávající vylepšili. Sestavení cenové mapy je tak jednodušší a výsledek se lépe interpretuje. Však posuďte sami, co vše jsme za rok 2022 stihli:

Spustili jsme zcela novou verzi CeMap 4.0 s umělou inteligencí.
Ta Vám pomůže především, pokud budete mít problém se stanovením prodejní ceny v lokalitách, kde nedochází často k prodeji, či budete nabízíte atypickou nemovitost. Umělá inteligence CeMapu zkoumá a sleduje vývoj každé lokality a analyzuje každou jednu nemovitost zvlášť. Tímto Vám výslednou cenovou mapu velmi efektivně upřesní. Dokáže totiž rozeznat nemovitosti, které nejsou vhodné pro porovnání s Vaší nemovitostí, případně odhalí duplicitní inzeráty. Umí pracovat s několik let starými nabídkami, u kterých pro vás namodeluje jejich hodnotu k dnešnímu dni. A v neposlední řadě Vám v interaktivní mapě zobrazí ceny srovnatelných nemovitostí v okolních lokalitách


Přidali jsme možnost rychlého ocenění.
Díky němu za pár vteřin zjistíte přibližnou cenu nemovitosti kdekoliv v ČR. Má to i praktické výhody. S rychlým oceněním můžete pracovat přímo při náběru nemovitosti a podpořit tak své argumenty pro stanovení prodejní ceny. Jakmile majitele dostanete na svou stranu, můžete využít všechny naše funkce a obchod dotáhnout


Vytvořili jsme Garáž nemovitostí.
Najdete zde všechna vaše historická ocenění, ať už se jednalo o prodej, pronájem či investice. Dokážete se tak jednoduše vrátit k nemovitosti, kterou jste před rokem oceňovali na pronájem, a velmi rychle vytvoříte cenovou mapu na prodej. Údaje k nemovitosti se Vám automaticky načtou a navíc Vám zobrazí potřebné informace k vývoji trhu v dané lokalitě


Zpřístupnili jsem modelaci investiční návratnosti.
Míváte v nabídce nemovitosti, o kterých víte, že jsou vhodné jako investiční příležitost? Nebo naopak chcete takovou nemovitost rozeznat? Vytvořte si k nemovitostem investiční model a informace využijte ryze prakticky. Použijte je rovnou v popisu při inzerci, nebo nabídněte zájemcům jako variantu při prohlídkách. Takto cílenou nabídkou zvyšujete pravděpodobnost rychlejšího prodeje.

Využijte naši aplikaci na sběr kontaktů z vlastního webu.
Tento nástroj Vám dokáže přivést klienty, i když zrovna nejste k dispozici. A to doslova 24/7! Jedná se o automatizované ocenění nemovitosti, které si umístíte na vlastní webové stránky formou widgetu. Každý klient, který bude chtít znát hodnotu své nemovitosti pro nákup, prodej či pronájem, Vám na sebe nechá kontakt. Navíc jsme zde přidali verifikaci telefonního čísla, takže Vám garantujeme, že se jedná o ověřený kontakt. Pak už se jen stačí chopit příležitosti a klienty oslovit.


Dali jsme si záležet na grafech.
Pro lepší popsání situace na trhu jsme přidali hned několik grafů, které nenechají nikoho na pochybách. Zpracovaný budete mít vývoj cen, velikost nabídky a poměr zlevněných nabídek.


Připojili jsme CeMap napřímo ke katastru nemovitostí.
Díky tomu tak kromě nabídkových cen můžete vidět i uskutečněné transakce v dané lokalitě. Prodejní ceny si jednoduše stáhnete na jeden klik a ty se Vám pak zobrazí přímo v mapě v přehledném výpisu. Navíc Vám tyto údaje zůstanou navždy k dispozici.

Spustili jsme Modelaci prodejních scénářů.
Díky této funkci ukážete klientům finanční rizika plynoucí ze špatně stanovené prodejní ceny. Do modelace dokážete zahrnout předpokládanou délku prodeje, očekávaný vývoj realitního trhu a náklady spojené s držením nemovitostí.

Ještě CeMap nemáte? Zaregistrujte se do našeho systému a získejte přístup ke všem funkcím a statistikám. Navíc si můžete vyzkoušt zkušební verzi CeMapu na 10 dní zdarma.