Využívejte CeMap naplno!

28.4.2023

V dnešní době, kdy se trh s nemovitostmi neustále vyvíjí, je důležité využít všechny dostupné nástroje k rychlejšímu a efektivnějšímu získání informací o cenách nemovitostí. CeMap vám pomůže získat rychle a efektivně přehled o cenové úrovni na trhu, porovnat jednotlivé nemovitosti, či stanovit jednotlivé scénáře prodeje. V tomto článku si představíme, jak funkce CeMapu vypadají a jak se zobrazují v prezentaci.

Identifikace nemovitosti

Neomezujte se, k dispozici máte neomezený počet cenových map. Nemovitost vyhledáte jednoduše zadáním adresy či výběrem z mapy. Automaticky se vám načtou technicko-ekonomické ukazatele z KN včetně katastrální mapy se zakreslením pozemků a budov. Software umožňuje přidání všech důležitých informací o nemovitosti jako užitnou plochu, stav apod., včetně fotek, slovního popisu a umístění v mapě. Tyto informace jsou klíčové pro stanovení přesné ceny nemovitosti.


Přidání dalších souborů

Kromě základních informací o nemovitosti lze do prezentace přidat i další soubory, jako je půdorys nemovitosti, list vlastnictví, průkaz energetické náročnosti budovy, prohlášení vlastníka a další.


Informace o makléři

Přidejte své kontaktní údaje, vlastní fotografii a logo kanceláře, aby si Vás majitel snadno a rychle zapamatoval.

Porovnání nabídkových dat srovnatelných nemovitostí

Výhodou softwaru je možnost porovnání dat srovnatelných nemovitostí podle různých kritérií, které velmi jednoduše definujete. Tato funkce Vám umožní porovnat ceny podobných nemovitostí v dané lokalitě a zjistit, jak si cena dané nemovitosti stojí s ostatními na trhu. Navíc vidíte, jak dlouho se dané nemovitosti nabízejí. Výsledky se Vám seřadí do přehledné tabulky. Naše umělá inteligence Vám vyhledá duplicitní nemovitosti či označí extrémně nízké či vysoké ceny, čímž dokážete výslednou cenovou mapu velmi efektivně upřesnit.


Porovnání transakčních dat z katastru nemovitostí

Díky přímému napojení na katastr nemovitostí můžete do prezntace přidat také transakční data uskutečněných prodejů. Tato funkce vám umožní získat přesnější představu o tržní ceně jiných nemovitostí a srovnat ji s cenou porovnávané nemovitosti. Nabídkové i transakční ceny vidíte také přehledně v mapě.


Kompletní prodejní analýza nemovitosti a lokality

Další důležitou funkcí softwaru jsou zpracované grafy, které nám umožňují porovnávat vývoj cen jednotlivých nemovitostí, vývoj cen v čase, velikost nabídky na trhu v čase a množství zlevněných bytů na trhu. Tato funkce nám umožňuje získat přehled o tom, jak se trh s nemovitostmi vyvíjí a jak se ceny mění.


Výpočtová část

CeMap Vám umožní predikovat odhadovanou cenu nemovitosti vzhledem k výpočtům. Lze vybírat ze škály minimální, maximální a optimální prodejní ceny. Dále nám umožňuje modifikovat výslednou cenu ruční úpravou, například pokud chcete cenu navýšit o parkovací stání, nebo nákladnější rekonstrukci kuchyně. Tato funkce umožňuje přizpůsobit cenu konkrétním okolnostem.


Odůvodnění ocenění

K odhadní ceně lze připsat slovní komentář, který nám umožňuje vysvětlit, proč byla cena stanovena takto. Tato funkce Vám umožní být transparentní a vysvětlíte klientům, jak byla cena stanovena a z jakých faktorů se skládá.

Kalkulace návratnosti investic do nemovitosti


Modelace prodeje pro snížení finančích rizik

Díky této funkcí získáte možnost namodelovat klidně několik prodejních scénářů. Při výpočtech zohledníte předpokládanou dobu prodeje, předpokládaný vývoj na trhu a můžete zahrnout měsíční náklady na nemovitost. Výsledek Vám zobrazí, zda je lepší navrhnout prodejní částku nižší a prodat rychleji, nebo se pokusit prodávat za vyšší částku i klidně delší dobu. Tento scénář Vám ukáže, která varianta je výhodnější.


Profesionální a personifikované reporty

Upravte si prezentaci podle sebe - zvolte vlastní kontaktní údaje, logo, fotografie či barvy.


CeMap je velmi užitečný nástroj pro makléře, kteří výslednou prezentaci používají při jednání s majitelem nemovitosti a snaží se získat nemovitost do výhradního obchodního zastoupení. Užitek používání CeMapu spočívá v rychlosti - ušetříte čas při přípravě, a přesnosti - získáte dostatek informací, které byste si sami jen obtížně obstarali.

.

Ještě CeMap nemáte? Zaregistrujte se do našeho systému a získejte přístup ke všem funkcím a statistikám. Navíc si můžete vyzkoušet zkušební verzi CeMapu na 10 dní zdarma.